p1010177.jpg

Начало
Левски - Спартак 9:7 PDF Печат Е-мейл
Автор Administrator   
21 November 2008

Първият опит за победа срещу Левски не успя. Все пак разлика в класите нямаше и се получи изключително оспорван мач. Играта започна със серия от грешки за отбора на Спартак, от които опитните играчи на Левски се възползваха. Желанието за победа и пренавиването в първите няколко минути доведоха до две поредни наказания за препъване на  Мило Ненов, от които Левски взе максимума и  резултата бързо стана 2:0. Междувременно Владимир Василев бе отстранен дисциплинарно до края на мача за "оспорване" на съдийско решение. Така след 5 минути игра безславно приключи неговата Одисея Осло - София. Все пак отборът намери правилния ритъм, за да продължи мача. До края на първата третина Мило Ненов върна един гол за 2:1. Витомир Саръиванов успя да влезе в ролята на стратег и това значително помогна за организацията на отбора. Междувременно след двата бързи гола вратаря Фицов също влезе в работен режим и заключи вратата. След 3 гола за Спартак и един за Левски втората третина завърши при резултат 4:4. Нямаше играч на Спартак, който да не показа най-доброто от себе си в тази среща. Нападението на първата петица (Светлин Стоев, Иван Симеонов, Радослав Площаков) работеше като часовник. Бързината и елегантната игра на Светлин Стоев, неотразимия шут на Иван Симеонов и загадъчната способност на Радослав да преминава през целия противников отбор и да бележи успяха да създадат необходимата реакция. Димитър Конов и Васил Пиперевски играха стабилно в защита. Същевременно втора петица не остана длъжна на отбора. Въпреки засиленото внимание, с което Мило Ненов бе пазен от противниковите защитници новото попълнение в петицата Валентин Стоичков пасна в схемата и показа удивителна скорост и поврътливост наред с хладнокръвния поглед над играта, който е негова запазена марка. Едно от най-красивите положения в мача бе резултат от хитър пас на Стоичков извел Ненов и Владо Мичев на скорост, които изиграха положението по учебник. Основен принос за спазването на реда и закона пред вратата на Фицов в тази петица играеха завърналия се специално за мач (и за да си види приателката ;) ) от Холандия - Антон Настев. Не веднъж улисани в нападение Левскари наблюдаваха лампите и звездите след среща с него. Другия гард в петицата Димо Йорданов (Бамсето) отбеляза изравняващия гол в края на втората третина след добре премерен шут от синя линия. В двата периода, в които игра Димо демонстрира поглед и стабилност и без съмнение огромен потенциал за в бъдеще.

Добри думи заслужава и трета петица, които въпреки, че не получиха толкова игрово време, колкото обикновенно дадоха всичко от себе си. На фона на дефанзивната игра на петицата се открои едно положение, в което Веско Петров успя да изненада Пондев с далечен шут.

Отбора на Левски също игра над нивото демонстрирано в предишните мачове. Легендарните Георги Димитров, Георги Бангеев, Цанко Стрелата, Пастета и т.н. никога не са били играчи за подценяване.

Добри думи заслужава и главния съдия на мача Красимир Монов (което си е, си е - а на мен ми е най-трудно да го напиша). След няколко пропуска в началото на първия си официален мач той успя да овладее ситуацията и бе безкомпромисен към всички нарушения. Дори показа на вратаря Пондев, че вече има съдия, пред който номера с изместената врата не върви. ;)

 И последно, но не на последно място вратаря Евгени Иванов, който в предишните два мача показа класа не пожела по собствено желание да смени Фицов на средата на мача, каквато е практиката в Спартак виждайки, че Фитцов е хванал ритъма на мача. Такава отговорност и начин на мислене създава отбора (което той успешно прави за втори път). Ако трябва да избирам играч на мача моя глас отива за него. :)

Владимир Василев

Последна промяна ( 21 November 2008 )
 
< Предишна   Следваща >
© 2022 Клуб за отборни спортове СПАРТАК!