p1010226.jpg

Начало
Левски - Спартак 9:7 PDF Печат Е-мейл
Автор Administrator   
21 November 2008

Първият опит за победа срещу Левски не успя. Все пак разлика в класите нямаше и се получи изключително оспорван мач. Играта започна със серия от грешки за отбора на Спартак, от които опитните играчи на Левски се възползваха. Желанието за победа и пренавиването в първите няколко минути доведоха до две поредни наказания за препъване на  Мило Ненов, от които Левски взе максимума и  резултата бързо стана 2:0. Междувременно Владимир Василев бе отстранен дисциплинарно до края на мача за "оспорване" на съдийско решение. Така след 5 минути игра безславно приключи неговата Одисея Осло - София. Все пак отборът намери правилния ритъм, за да продължи мача. До края на първата третина Мило Ненов върна един гол за 2:1. Витомир Саръиванов успя да влезе в ролята на стратег и това значително помогна за организацията на отбора. Междувременно след двата бързи гола вратаря Фицов също влезе в работен режим и заключи вратата. След 3 гола за Спартак и един за Левски втората третина завърши при резултат 4:4. Нямаше играч на Спартак, който да не показа най-доброто от себе си в тази среща. Нападението на първата петица (Светлин Стоев, Иван Симеонов, Радослав Площаков) работеше като часовник. Бързината и елегантната игра на Светлин Стоев, неотразимия шут на Иван Симеонов и загадъчната способност на Радослав да преминава през целия противников отбор и да бележи успяха да създадат необходимата реакция. Димитър Конов и Васил Пиперевски играха стабилно в защита. Същевременно втора петица не остана длъжна на отбора. Въпреки засиленото внимание, с което Мило Ненов бе пазен от противниковите защитници новото попълнение в петицата Валентин Стоичков пасна в схемата и показа удивителна скорост и поврътливост наред с хладнокръвния поглед над играта, който е негова запазена марка. Едно от най-красивите положения в мача бе резултат от хитър пас на Стоичков извел Ненов и Владо Мичев на скорост, които изиграха положението по учебник. Основен принос за спазването на реда и закона пред вратата на Фицов в тази петица играеха завърналия се специално за мач (и за да си види приателката ;) ) от Холандия - Антон Настев. Не веднъж улисани в нападение Левскари наблюдаваха лампите и звездите след среща с него. Другия гард в петицата Димо Йорданов (Бамсето) отбеляза изравняващия гол в края на втората третина след добре премерен шут от синя линия. В двата периода, в които игра Димо демонстрира поглед и стабилност и без съмнение огромен потенциал за в бъдеще.

Добри думи заслужава и трета петица, които въпреки, че не получиха толкова игрово време, колкото обикновенно дадоха всичко от себе си. На фона на дефанзивната игра на петицата се открои едно положение, в което Веско Петров успя да изненада Пондев с далечен шут.

Отбора на Левски също игра над нивото демонстрирано в предишните мачове. Легендарните Георги Димитров, Георги Бангеев, Цанко Стрелата, Пастета и т.н. никога не са били играчи за подценяване.

Добри думи заслужава и главния съдия на мача Красимир Монов (което си е, си е - а на мен ми е най-трудно да го напиша). След няколко пропуска в началото на първия си официален мач той успя да овладее ситуацията и бе безкомпромисен към всички нарушения. Дори показа на вратаря Пондев, че вече има съдия, пред който номера с изместената врата не върви. ;)

 И последно, но не на последно място вратаря Евгени Иванов, който в предишните два мача показа класа не пожела по собствено желание да смени Фицов на средата на мача, каквато е практиката в Спартак виждайки, че Фитцов е хванал ритъма на мача. Такава отговорност и начин на мислене създава отбора (което той успешно прави за втори път). Ако трябва да избирам играч на мача моя глас отива за него. :)

Владимир Василев

Последна промяна ( 21 November 2008 )
 
Играч на Спартак с два гола в Англия PDF Печат Е-мейл
Автор Administrator   
17 November 2008
Късно снощи, играчът по хокей на лед и лакрос на Спартак, Христо Фицов се завърна в България, след десетдневен престой в Англия, където тренира лакрос и игра за Welwyn Warriors - водачът в английската първа лакрос лига. Фицов взе участие в мача срещу силния отбор на Рединг и вкара два гола, с което помогна на отбора си да завърши на равно 10 - 10. От английския клуб бяха приятно изненадани от сърцатата игра на българина и го поканиха отново да вземе участие в предстоящи мачове по лакрос. Редом с Фицов пътува и президентът на Българската федерация по Лакрос - Николай Чолаков, който имаше щастието да преката един ден с президента на Европейската федерация по лакрос - Питър Мънди и да обмени с него много идеи за развитието на този зрелищен спорт у нас.
Последна промяна ( 26 December 2008 )
 
2 рунда и половина срещу "полупрофесионалистите" от ЦСКА PDF Печат Е-мейл
Автор Administrator   
12 November 2008

Спартак показа добра игра срещу ЦСКА вчера. След първата третина резултата бе 3:1 в полза на ЦСКА през втората третина отборът на ЦСКА отбеляза само един гол за 4:1 и това очевидно изнерви "полупрофесионалистите", които очакваха лесна победа. Третата третина играта вече не беше хокей. 5 минути преди края на срещата при резултат 7:1 играещият треньор на отбора Мило Ненов взе решение, че създалата се ситуация е твърде опасна и прекрати мача.

Последна промяна ( 13 November 2008 )
 
Спартак игра със ЦСКА PDF Печат Е-мейл
Автор Administrator   
18 October 2008

В топлата петъчна вечер Спартак и ЦСКА изиграха първият мач помежду си. Спартак загуби, ЦСКА победи, а който иска повече информация, като статистики и др. да ми се обади на тел. +123*789* и да търси Георг Мушмол. Като игричка, срещата беше приятна... обаче Спартак не стоеше както трябва, повечето момчета бяха видимо мотивирани, но все нещо не се получаваше. За тези неща ще помислиме допълнително, но бъдете сигурни, ще бъдат фиксирани. Личеше си, че все още отделните единици, в двете петици и едната осмица, не са достигнали перфектното сливане. Тук е момента да спомена, че Спартак ще бъде напуснат от двама души, на които разчитахме. Разбира се всеки е свободен да избере най-доброто за себе си... и нито аз, нито някой друг от този отбор, може да им държи сметка... но също така ние имаме право да не сме съгласни с решението им и да го смятаме за неморално. Искрено благодаря на Пламен Додев, че облече екипа и се впусна в мача, благодаря на Мило Ненов, за това че се е наел с една много трудна задача, много се радвам за Светлин Стоев, който е толкова млад, а носи такова бреме, да бъде капитан (е да... не е като на онзи малкия, който прилича на един наш играч, но пак си е бреме). Благодаря и на останалите, които правят нещата, за които се борим, възможни. Сега няколко думи и за съперника. Лично аз очаквах, че ще бъдат повече хора, но колкото-толкова. ЦСКА е смес от опит и доста младост, това е добре, защото има място за развитие, а също така прави отборът много твърд и труден за побеждаване. Страхотен вратар плюс дисциплина и желание. Стана ми приято когато видях, че има и хора дошли да зяпат. Макар и малко, те допринасят за мотивацията и желанието за игра. И накрая напомням отново-ако някой го интересуват резултат, голмайстори и др. -тел.+123*789*, Георг Мушмол.

пп. Иво, това с телефона е шега, той не съществува, както и Г-н Мушмол.

Последна промяна ( 18 October 2008 )
 
Картотекирани играчи 2008-2009 PDF Печат Е-мейл
Автор Administrator   
16 October 2008
95Борислав Милчев Ненов  
15Мило Милчев Ненов  
66Диан Цвятков Лолов преглед
50Пламен Любенов Додев   
69Иван Симеонов Симеонов преглед
25Юлиан Василев Златев преглед
18Владимир Теодоров Мичев  
20Светлин Евгениев Стоев преглед
77Валентин Боянов Стоичков   
12Стефан Веселинов Стефанов   
6Витомир Йорданов Саръиванов преглед
4Станислав Нанев Нанев преглед
5Марин Василев Дешев преглед
44Антон Георгиев Настев  
37Веселин Александров Петров преглед
96Васил Андонов Пиперевски преглед
76Станислав Петров Кънчев преглед
42Димитър Костов Конов преглед
21Ивайло Василев Сотиров преглед
68Васил Петров Топалски преглед
22Димо Николаев Йорданов  
33Владимир Иванов Василев  
28Янко Атанасов Спасов преглед
13Радостин Георгиев Площаков преглед
2Александър Цветанов Гарибов  
    
35Евгени Александров Иванов преглед
41Христо Димитров Фицов преглед
Последна промяна ( 28 October 2008 )
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Последна >>

Резултати 19 - 27 от 81
© 2019 Клуб за отборни спортове СПАРТАК!