p1010216.jpg

Начало
Една година Българска Федерация Лакрос PDF Печат Е-мейл
Автор Administrator   
23 December 2007

 Lacrosse

Като член на Българска Федерация Лакрос, КОС "СПАРТАК" взе участие в проведения банкет организиран от федерацията по случай годишнината от създаването и. Както винаги присъствито на Спартак беше на ниво и като бройка и като алкохолна консумация на калпак. Използвам случая да поканя всички заинтересовани от този хубав спорт да се включат активно в тази дейност на клуба през новия Лакрос сезон, който по всяка вероятност ще започне веднага след края на хокейния.

Последна промяна ( 28 December 2007 )
 
Какво стана на общото събрание на БФХЛ проведено на 20.12.2007? PDF Печат Е-мейл
Автор Administrator   
21 December 2007

На проведеното общо събрание на БФХЛ на 20.12.2007 участваха всичките 14 регистрирани клуба: КХЛ "СЛАВИЯ", ХК "ЛЕВСКИ", КХК "АКАДЕМИКА", СК "ЦСКА-ХОКЕЙ", "СОФИЯ СКЕЙТИНГ КЛУБ", СК "ЛЕДЕНИ СПОРТОВЕ - ЛЕВСКИ", СК "ЧЕРВЕНА ЗВЕЗДА", СК "ТОРПЕДО", СК "ДИНАМО", СК "ЗИМНИЯ", СК "ЛЕДЕНИ ИСКРИ", СК "АЙСБЕРГ СУЛИС", СК "ХОКЕЕН КЛУБ МЕТАЛУРГ - 2000", КОС "СПАРТАК"

 Делегатите на КОС "СПАРТАК" бяха Владимир Василев и Стефан Костадинов (Георги Младенов отсъстваше). Мило Ненов вписан като делегат на КХК "АКАДЕМИКА" също така присъства.

Това което се случи на събранието безспорно е една положителна стъпка за обединение на хората свързани с българския хокей. Основни действащи лица в това обединение бяха представителите на КХЛ "Славия" (единствения клуб със собствена пързалка и безспорно най-мащабна дейност + 4 сателитни клуба: СК "ТОРПЕДО", СК "ДИНАМО", СК "ЛЕДЕНИ ИСКРИ", СК "АЙСБЕРГ СУЛИС") и "София Скейтинг Клуб" представляващ настоящия отбор шампион на България. Двата основни враждуващи лагера преодоляха различията и личните конфликти, за да си подадат ръка и да подкрепят председателя Добромир Кръстев в избирането на управителен съвет съставен от нови хора. КОС "Спартак", СК "Зимния", СК "Червена Звезда" зарадвани от този положителен развой безусловно подкрепиха новото ръководство предложено от Добромир Кръстев. Сравнително изненадан бе председателя на ХК "Левски" - Петър Тулешков, който с двата сателитни клуба СК "ХОКЕЕН КЛУБ МЕТАЛУРГ - 2000" и СК "ЛЕДЕНИ СПОРТОВЕ - ЛЕВСКИ" нямаше много опции освен да подкрепи неохотно случващото се и да се сбогува с поста си в управителния съвет. Подобно настроение имаше и Асен Асенов (бивш управител на Зимен Дворец) председател на КХК "Академика", който въпреки, че е настощия шампион на България в момента няма мъжки отбор. И той загуби поста си в управителния съвет.

Единствената алтернатива (като изключим отказалия се Заеков - бивш шеф на волейбола) за председател на БФХЛ бе кандидатурата на Костя Циганов издигната от председателя на СК "ЦСКА-ХОКЕЙ" - Иво "Врабеца" Тодоров. Той подкрепя издигнатата кандидатура до край, но не намери подкрепа от нито един клуб.

 Очакванията за зрелище и скандал останаха неоправдани.

Последна промяна ( 28 December 2007 )
 
СПАРТАК член на БФХЛ PDF Печат Е-мейл
Автор Administrator   
20 December 2007

На Управителен съвет на БФХЛ проведен на 14.12.2007 КОС СПАРТАК е приет за пълноправен член на БФХЛ. Това дава право на клуба да участва на насроченото общо събрание на БФХЛ на 20.12.2007.

С цел избиране на делегати и позиция на КОС СПАРТАК на 18.12.2007 се проведе заседание на Управителния Съвет на клуба, на което присъстваха: Владимир Василев (член УС), Стефан Костадинов (член УС), Мило Ненов (член УС),  Николай Чолаков (член ОС), Христо Фицов (член ОС)

Единодушно бяха избрани следните делегати: Владимир Василев, Георги Младенов, Стефан Костадинов. Позицията на клуба за подкрепа на евентуален председател на БФХЛ е отворена и ще зависи от представянето на кандидатите на самото събрание. Приоритети за клуба са прозрачното управление на федерацията, активна политика за набиране на средства, популяризиране на спорта.

Hockey

Последна промяна ( 28 December 2007 )
 
Наказания PDF Печат Е-мейл
Автор Administrator   
04 December 2007

Днес на 11.12.2007г. членовете на Балканска Хокейна Лига (Спартак, Славия и Ледени Дяволи) решиха да накажат Любен Дилов (Зимния) и Васил Пиперевски (Спартак) с лишаване от права за един мач, заради сбиването им на последния мач от лигата. Без да се коментира кой е прав и кой не двамата понасят еднакво наказание, което да послужи за пример и да покаже, че такива схватки ще бъдат санкционирани. При следващ подобен инцидент наказанията ще бъдат същите или дори по строги.

В правилникът на Балканска Хокайна Лига пише, че младежи до 15 годишна възраст няма да се допускат в игра, като изключение може да се направи за Никола Николов (Спартак), поради липсата на втори вратар в Спартак.

Треньорът на Зимния Иво Мамето е наказан да седи на трибуните един мач, заради това, че игра срещу Спартак, въпреки съгласието на играчите на Спартак. На тренъорите Кити, Мамето и Мартин Миланов не се разрешава да влизат в игра.

Динъо Кръстев (Спартак) се размина с предупреждение, за влизането си в игра преди да изтече наказанието му и сега се търси виновникът за по-ранното му пускане в игра.   

 
СПАРТАК победи Зимния с 8:2 PDF Печат Е-мейл
Автор Administrator   
02 December 2007

Нова победа, не знам коя поред за Спартак в Балканска Хокейна Лига с осем на два срещу Ледени дяволи. В мач без интрига, провел се на 01 декември на малката пързалка на Зимния дворец, хокеистите на Спартак победиха лесно с три гола на Мики, два на Люси Райнов и по един на Светлин Стоев, Васил Пиперевски и дебютантът за този сезон Пламен Додев. Тони Настев и Люси асистираха няколко пъти. Вратарят Фицов полежа бая на леда, но шайбата постоянно го целеше и горките дяволи се "скъсаха да пропускат". Все пак Андрей Вачков и Радо Георгиев вкараха два гола и развалиха почивката на Фицов. Но най-интересния момент беше в края на мача, когато Васил Пиперевски и Любо Дилов се побиха няколко минути и вдигнаха настоението на поизмръзналите запалянковци. След тази победа се очакват премии за играчите по около 200 000 лв., а голмайсторът Мики ще получи бонус зелено Ферари, момиче и сладолед. 

Последна промяна ( 29 December 2007 )
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Последна >>

Резултати 64 - 72 от 79
© 2023 Клуб за отборни спортове СПАРТАК!